"The multimedia dance play adapts Tove Jansson’s The Tales from the Moominvalley. The Finnish classic is given a family friendly contemporary dance makeover and won a Shanghai EXPO 2010 Culture Award." thatsmags.com

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Uuden vuoden toivotukset

Photo: Samuli Roininen, Copyrights: Moomin Characters Ltd

Hyvää Uutta Vuotta 2013!

No jaa(..) Vuosilukuja. Päivämääriä.

Teknisesti ottaen tätä kirjoittaessani ei ole vielä se h-hetki. Siis Tanssivan Muumilaakson 100. esitys. Mutta tärkeä päivä kuitenkin. Lueskelen blogia, ja löydän tekstin, joka syntyi kun ensi-iltaan oli jäljellä enää 100 päivää!! Tai tarkemmin 100 päivää ja 100 yötä. Siellä siteerataan Jukka Laajarinteen teosta MUUMIT JA OLEMISEN ARVOITUS. Hän väittää, että Toiset ovat olemassa olemisellemme ei ainoastaan tarpeellisia mutta kerta kaikkiaan välttämättömiä. Merkittävä väite. Hän kirjoittaa näin:
Pidetään mielessä, että otuksen tietoisuus on aina suuntautunut johonkin muuhun kuin itseensä, ja tuo johonkin kurottuminen määrittelee tietoisuuden. Kun poltan sormeni liedellä, tietoisuuteni on kipu, mieleeni mahtuu vain tuo aistimus. Kun kuulen metsästä rapinaa, olen tuo rapina. Nälkäisenä olen nälkä ja olen ruoka, jota tavoittelen. Tällöin en ajattele itseäni, en ajattele minua. Minä puuttuu maailmastani, on vain aistimuksia ja on haluja ja tarpeita ja tavoitteita. On vain esineen kaltaisia olioita. Riittävän keskittynyt, itseään ajattelematon ötökkä on ehkä ötökkä aidoimmillaan.” (Laajarinne, Jukka Muumit ja olemisen arvoitus, WS Bookwell Oy 2009)
Erinomaista tätä vuotta. Nähdään Tanssivan Muumilaakson 100. juhlanäytöksessä Hällä-näyttämöllä keskiviikkona 6. helmikuuta klo18.00! Tervetuloa.

Samuli Roininen
Tanssiteatteri MD

Ei kommentteja: