"The multimedia dance play adapts Tove Jansson’s The Tales from the Moominvalley. The Finnish classic is given a family friendly contemporary dance makeover and won a Shanghai EXPO 2010 Culture Award." thatsmags.com

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Matkalla Osa 1: Taidekaaressa
Moi taas,

Tällä viikolla on Hällässä ollut säpinää.

Vieraina Tanssivan Muumilaakson esityksissä on ollut tamperelaisia 2. luokkalaisia Taidekaaren Pääosassa- taidekasvatusprojektin kutsumana.

Niin missä Pääosassa??

Pääosassa kokonaisuus pohjautuu Tanssiteatteri MD:n tanssiteokseen Tanssiva Muumilaakso, joka on kokonaisuuden ensimmäinen osa. Tämän jälkeen oman koulun liikuntasalissa on kolme taiteilijoiden ohjaamaa työpajaa: tanssi-, kuvataide- ja tanssia ja kuvataidetta yhdistelevä monitaiteinen työpaja.

Tanssityöpajasta kirjoitetaan näin:

Tanssiva Muumilaakso -tanssiteos on pohjana tanssityöpajalle, jossa käsitellään tunteita tanssin keinoin. Itseksi tuleminen ja oma voima löytyvät tunteiden kokemisen kautta. Omien ja toisten tunteiden ymmärtäminen ja arvostaminen luo hyväksyvän ilmapiirin ja mahdollistaa yhdessä toimimisen. Työpajassa voi tuntea pelon tunnetta Mörköpainissa ja oppia nauramaan itselleen Naurutanssin pyörteissä. Näkymättömän lapsen tanssissa jokainen voi löytää voimansa ja tulla näkyväksi. Muumilaakson hahmojen persoonalliset, tanssimisen erilaiset vivahteet ovat myös tutkimisen kohteena.


Tämä on tärkeää.

Jos siis haluat tietää enemmän Mörköpainista tai vaikka oppia nauramaan itsellesi Naurutanssin pyörteissä, niin lue lisää Taidekaaren sivuilta:

http://www.tampere.fi/taidekaari/erityisopetus/2luokka/paaosassa.html

Hauskoja esityksiä vielä koko viikko. Nähdään taas.

Terveisin,
Samuli Roininen, Tanssija-koreografi, Tanssiteatteri MD

Ei kommentteja: