"The multimedia dance play adapts Tove Jansson’s The Tales from the Moominvalley. The Finnish classic is given a family friendly contemporary dance makeover and won a Shanghai EXPO 2010 Culture Award." thatsmags.com

maanantai 27. huhtikuuta 2020

Muumimuistelua Osa 1: Klovharulta Fukuokaan ja ShanghaihinPhotos: Samuli Roininen

Photo: Ari Ijäs, Copyrights: Moomin Characters Ltd
Hei taas,

Muistelusta. Kaikki me muistelemme. Luova muistelu kuuluu elämään. Joulukuussa juhlittiin Tanssivan Muumilaakson kanssa täysiä vuosia. Tuntuu että nyt puoli vuotta myöhemmin eletään aivan eri maailmassa. Pidetään toisistamme huolta tässä pandemiassa.

Tässä blogissa ollaan myös muisteltu tehtyä matkaa. Tanssivan Muumilaakson matkassa on 10 vuodessa kertynyt melkoinen määrä muistoja aina Klovharulta Fukuokaan ja Shanghaihin.

Miten kaikki alkoi? Aivan aluksi ihastuimme Toven Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia -novellikokoelmaan. Se puhutteli kaikessa fyysisyydessään, ja siinä matkattiin paikasta ja psyykkisestä tilasta toiseen. Teos on täynnä tanssivia eteenpäin kaatuvia tai pyörremyrskyn lailla kiitäviä olentoja. Välillä ollaan aivan liikkumatta.

Vuonna 2020 Tanssiva Muumilaakso jatkaa matkaansa kiertue-esityksin ja suunnitteilla on loppuvuodesta esityksiä myös kotinäyttämölle. Muistelukin jatkuu. Nähdään pian taas. 

Ei kommentteja: