"The multimedia dance play adapts Tove Jansson’s The Tales from the Moominvalley. The Finnish classic is given a family friendly contemporary dance makeover and won a Shanghai EXPO 2010 Culture Award." thatsmags.com

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

On the Road Part 25: Porvoo

Photo: Ari Ijäs, Copyrights: Moomin Characters Ltd
 Hei vaan taas,
Menossa Porvooseen. Tanssiva Muumilaakso esitettiin tänä keväänä Porvoon Taidetehtaalla. Kiitos hauskasta palautteesta.

Nyt juhlavuoden tapahtumat jatkuvat Porvoossa kirjallisuusseminaarilla,"Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi"

"Ensimmäisessä kirjallisuusseminaarissamme keskitymme kahteen teemaan: Mereen ja eksistentialismiin. Molemmat ovat inspiroineet ja kiehtoneet ihmistä: meren avoituksellisuus, mahdollisuuksia täynnä, vapauden ja seikkailun symboli. Tove Janssonille meri oli kaikki kaikessa. Hänen tuotannossaan meri ja sen esille tuomat suuret arvoitukset ovat keskeisessä roolissa."  
 
Itse olen miettinyt aihetta Tove ja eksistentialismi. Mietin Tanssivaa Muumilaaksoa ja Toven suhdetta tanssiin. Tulin lainanneeksi japanilaista sanontaa ja kirjoittaneeksi jotain tällaista alustukseksi aiheesta: ”Olemme kaikki hölmöjä, tanssimmepa tai emme. Joten voimme aivan hyvin tanssia.” Tätä tanssimisen hölmöyttä täytyy varmastikin vielä vähän avata lisää. Uskon, että pitää olla hieman hölmö tanssiakseen. Tai sanotaan se näin päin, ehkä vähän väärin päin, että tanssijana elääkseen pitää oppia hölmöilemään, jopa tekemään itsensä naurunalaiseksi. On opittava olemaan myös heikoilla jäillä ja hämärässä. Toimimaan vaiston varassa ja unohtamaan välillä esteettiset tai moraaliset vaatimukset. Ja onnistuessaan siellä hämärässä näkyy joskus kirkas valo, sanoisin, että se on tanssin oivallus olemassaolosta.

Tervetuloa siis kirjallisuusseminaariin.


Lisää Porvoon kirjallisuusseminaarista:
Litteraturseminarium

Ei kommentteja: