"The multimedia dance play adapts Tove Jansson’s The Tales from the Moominvalley. The Finnish classic is given a family friendly contemporary dance makeover and won a Shanghai EXPO 2010 Culture Award." thatsmags.com

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Mediaseurantaa Osa 21: Muumipapan eksistentialistinen melankolia

Tove Janssonin kuvitus Tampereen taidemuseon Muumilaaksossa

Musta aurinko - melankolian kulttuurihistoriaa, osa 9/12.


Muumipappa on ajautunut mukavuudenhaluisen kuisti-isän rooliin ja alkaa kysyä itseltään, kuka oikeastaan on. Tätä eksistentialistista kriisiä käsittelee Musta aurinko - melankolian kulttuurihistoria ohjelma, joka on hienosti toteutettu ja aidosti kiinnostava radiotuotanto. Toven tekstiä ja esimerkiksi Martin Heideggerin ajatuksia lainaten ohjelma on vangitseva ajatuksia herättävä tutkielma melankoliasta.

"Miksi toimittaja löytää itsensä kirjoittamasta kirjettä Muumimammalle? Pääroolissa eivät kuitenkaan ole Albert Camus'n tai Jean Paul Sartren tapaiset eksistentialistit, vaan Muumipappa ja oikeastaan koko muumiperhe. Mitä tapahtuu kun Muumipappa saa eksistentialistiseen melankoliaan johtavan kriisin ja vie koko perheen majakkasaarelle?"

Toimittajana ohjelmassa on Kaisa Pulakka. Musta aurinko -sarjassa perehdytään 12 jakson ajan  melankolian tunteen historiaan. Sarja liikkuu historiassa, mutta peilaa sitä meidän aikaamme.

Käykää kuuntelemassa YLE Radio 1:ssä. Vaikka tiedän, että toista on vaikea neuvoa näissä asioissa, eikä merta edes voi ymmärtää.

ohjelmaopas.yle.fi


Ei kommentteja: